Bertus  –  22535 kr

Nu med rostfria skärmar, Ryde-fälgar och FSC-märkt plywood!

Det var visserligen smickrande att producera världens mest kopierade lastcykel, men till slut tröttnade folket i på Bakfiets.nl i Aamersfort och bestämde sig för att göra något åt det. De gjorde en egen budgetversion, med målet att slå alla andra på fingrarna . . . de lyckades.

Centrala komponenter, som bromsar och växlar, är de samma, men övriga delar är lite enklare. Lådan är FSC-märkt, men inte snickrad utan hålls samman av metallvinklar, dock av aluminium för att hålla vikten nere. Cykeln är rostskyddsbehandlad och pulverlackad (inte tre lager som på Bakfiets.NL), batterilyse i stället för navdynamo o.s.v. Många bäckar små och till slut hade de fått fram något som är i det närmaste omöjligt att skilja från originalet.

I klassen lastcyklar under 20000 tycker vi det här är en solklar vinnare. Samma sköna geometri och lugna mjuka gång som originalet och tillgång till alla originalets tillbehör. Ramen medger dessutom montering av däck upp till 2,2″.

Cykeln är mycket lugn och lättkörd. Den har bänk och bälten för två barn, men kan kompletteras med ytterligare en bänk för ett till två barn.

Billigare än så här går nog inte att göra en lastcykel utan att tumma på säkerhet eller etik.

Lådans konstruktion gör cykeln även extra väl lämpad för enkel customisering, målning m.m.

7 vxl Shimano Nexus och rullbromsar 22535 kr

Cykeln levereras i en kartong med växlar förinställda. Lådan tar 30-60 min att skruva ihop resten ungefär detsamma. Mot ett tillägg på 1000kr utförs montering, linoljebehandling av borrhål m.m. av tekniker. Tillbehör och uppgraderingar hittar du här (klicka på texten)

Frågor på det? Ring 0707-CYKLAR dvs 0707-295527

Milano_Talenti_corner_sales-girl-500x373Rituals_CargoBike_web-1024x768

bertus-bakfiets-web-2
Bertus tre

Milano rearMilano lådcykel USA klar