Sök
Stäng denna sökruta.

Gamla Enskede
Lådcyklar

Med omsorg om igelkottar
sedan 2010

Hållbara lådcyklar

“Målet är att bidra till en stad där fler barn, vuxna och igelkottar rör sig i rummet på ett sätt som gör att vi kan se varandra”

Miljö & CSR

Vårt starka engagemang kring CSR (Corporate Social Responsibility) och miljökonskvenser går hand i hand med slutresultatet, en kvalitativ lådcykel som håller längre. När vi kontrollerar att leverantörer tar ansvar, från stålverk till montering, kan vi säkerställa att de lådcyklar och prylar vi säljer kan ge hållbar glädje.

Produktion i EU

Vi försökte, under våra första två år, få till etiskt och miljömässigt bra produktion i Kina, men samarbetar idag bara med toppskiktet bland premiumtillverkare inom en dags tågresa från oss. Tillverkning i demokratier med delade värderingar och långsiktighet röjer undan etiskt tveksamma aktörer.

Arbetsförhållanden

Grundaren av Gamla Enskede Lådcyklar, Måns, har bredvid forskningen och cykelbyggandet, under flera år arbetat med miljö och etikgranskning av företag och besöker själv våra underleverantörer. Vi har tagit beslutet att uteslutande arbeta med cyklar konstruerade, tillverkade och byggda i starka demokratier

Gamla Enskede Lådcyklar i Stockholm

Vi importerar, distribuerar och ritar lådcyklar, lastcyklar och handikappcyklar av högsta kvalitet. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt cykel eller kom förbi och provcykla!

Psst: Vårt telefonnummer blir 0707-CYKLAR med bokstäverna på knappsatsen.

Adress:
Ljusnevägen 3A, 128 48 Bagarmossen
Öppettider högsäsong:
Alla dagar kl. 10-18
Obs: Ring före du kommer då vi
ibland är ute på vift!

Våra återförsäljare
i Sverige

Vi är generalagent för Bakfiets.nl i Sverige. Vi har också ett gäng återförsäljare. Några ser du här. Hittar du ingen nära dig så kontakta oss så hittar vi en lösning!

Nyköping

Kungsgatan 21
611 31 Nyköping

Lund

Tordönsvägen 4 P
222 27 Lund

Göteborg

Axel Adlers gata 4
421 32 Västra Frölunda

Service & reservdelar​

Vi kan snabbt få reservdelar eftersom produktion av våra lådcyklar finns i Europa. Sakerna går att reparera på sätt som svenska verkstäder är vana vid.​

Bagarmossen

Fullserviceverkstad hos oss

Vi har själva full serviceverkstad i Stockholm och ett samarbete med Bagis bikes som specialiserat sig på lådcykelservice.

Stockholm

Service på plats hos dig

Lådcykelspecialisterna Bagis Bikes kommer hem till din cykel. Kontakta dem här beskriv ditt behov så får du ett kostnadsförslag!

Sverige

Vi coachar din lokala verkstad

Alla våra cyklar är konstruerade på sätt som gör du kan serva dem på vilken skicklig cykelverkstad som helst. Om verkstäderna behöver hjälp finns alltid vi där med coachning och reservdelar.

Om oss

Företaget bildades som en icke vinstdrivande del av ett forskningprojekt om kommunalt klimatarbete. Att slippa vinstintressen gjorde att vi kunde bygga upp allt kring forskning och idéer om hållbart samhälle, hållbara cyklar, barn och glädje.

I början trodde vi att lådcyklar skulle kunna omvandla många människors liv till något bättre. Idag vet vi.

”Vi är inte ett företag med tankar om miljö, människovärde och kvalité. Vi är tankar om miljö, människovärde och kvalité som skaffat sig ett företag.”

Måns Andersson Torp

Måns Andersson Torp

Miljöforskare & trebarnsförälder

Kör sina tre barn i en lång tvåhjulig lådcykel med el, men testanvänder alla lastcyklar vi kan leverera. Uppfinnare, tåginfuencer och forskare, på bl.a. Uppsala Universitet, som jobbade med CSR, började studera djurs plats i samhället, klimatpolitik och startade Gamla Enskede Lådcyklar för att han fick barn och för att det behövdes i största allmänhet.

Miriam Eliasson

Miriam Eliasson

Forskare & mamma

Ses oftast på en kort rågbrödsdriven tvåhjulig lådcykel, men kör lång med el när hon tar barnen på längre expeditioner. Befriad forskare från Karolinska som bl.a. studerat barns användning av cykelhjälmar. Inblandad i allt, från före start, som allmänklok beslutsstyrare, grön djuptänkare och estetisk guru.

Håkan Siljehag

Håkan Siljehag

Lådcykeltekniker & pappa

Kör drivor av barn i olika storlekar och färger omväxlande i trehjuling och en specialtweakad lång elektrisk Bakfiets.nl modell “störst”. Tekniker som kom in i lastcykel-svängen genom barnens behov. Håkan lagar lastcyklar hos oss och driver dessutom Bagis Bikes, Stockholms center för lådcykel-service, i samma lokaler.

Thomas Engberg

Cykelkonstnär, allvetare & farsa

Kör en illorange Lång Cruiser med el och med loggor för bästa  “Customcyklar, Thomas Recycling”. En omskriven scenpersonlighet, känd som Stockholms cykelkonstnär och pappa till några av de vackraste cyklar som byggts. Thomas är här rätt sällan, men har telefonjouren för lösning av olösliga problem. Vill du köpa lådcykel med el i Nyköping är det honom du ska snacka med.

Joel Jansson

Joel Jansson

Cykelmagiker, bud & papps

Kör sina kids i en av de första långa tvåhjuliga lådcykel vi byggde. Störtskön cykelentreprenör som i huvudsak häckar på Fix My Bike och cykelköket. Han dyker upp, rycker in och räddar när det kört ihop sig helt eller när det behövs magi för att få en grunka att fungera.

Josefin Torp

Josefin Torp

Projektledare, morsa & scenkonstnär

Körde den förstfödde i den allra första lådcykel vi tillverkade, en kort tvåhjuling. Den blev stulen, oklart vad det blir för cykel nu. Blandar livet som skådespelare, filmare, scenograf, och vegankock med paradrollen som livräddande projektledare som kan föra människor och de mest obegripligt komplicerade projekt i hamn. Vet alltid var verktygsskåpet skall stå och vad barn med särskilda behov behöver

Carl Thomsen

Carl Thomsen

Snabbcyklande prototypingenjör & problemlösare

Prototypingenjör och miljöinriktad laserspecialist som valde tvåhjulig lastcykel med en körställning som liknade den som gav honom ett SM-guld. Mecha-magiker som tar metall-infall från CAD till färdig plasmaskuren och vacker mekanism.

Jonny Kock

Jonny Kock

Researcher, pappa & tekniker på MTB

Kör tvåhjuling fort i skogen sedan starten då vi byggde cyklar på gatan för att gamla lokalen saknade ventilation. Seriöst cykelkunnig renässansman bakom allt från texter och ljud som ”Försvinnandet i Vansö” till lösare av cyklars tillverknings-problem.

Andreas Boonstra

Andreas Boonstra

Körde barnen, nu mest instrument, i en urgammal, till nyskick restaurerad, akustisk lång Bakfiets.nl. Räddare och tolkare av holländska språket som ibland tar cykeln från Moment teater i Stockholm ända till Nederländerna. Driver Moment, skriver drama och skruvar ihop en del unika, tvåhjuliga skönheter när andan faller på.

Kul, vi kontaktar dig!

Kul, vi kontaktar dig!

Jag vill få information om: