Tel: 0707-CYKLAR med bokstäverna på knappsatsen d.v.s. 0707-295527
mail: info(snabela)ladcyklar.se
Vi far runt en hel del, så slå en signal innan du kommer för att säkerställa att vi är där.
Butik: Ljusnevägen 3A, Bagarmossen
Post: Svartågatan 74, 12845, Bagarmossen
Läs vad andra skriver om Gamla Enskede Lådcyklar, våra cyklar och vårt arbete:
Dagens Nyheter, 
Lokalt projekt i Bagarmossen
Local Environment (vår klimatpolitiska forskning)
Riksbyggens webb, (Forskningsprojekt om lådcyklar)
Tidningen “Öppet hus”, 
Tidningen “Cykling” (Om cykelsemester på vår första egna modell)
SkippaBilenUnderMilen, podcast: genus, klimat & lådcyklar
Tidningen Årsta/Enskede, 
Bagisbloggen,
Innovativ parkering,
Bloggen “Cykelsmart”
Velonavia-cykelkultur
Musteriet med äppeltransporter på lådcykel
Torslanda Tidningen, kort tvåhjuling i vått och torrt
Hållbara Hökarängens lådcykel
Test av Bakfiets.nl & Winther
Gamla Enskede Lådcyklar erbjuder transportcykellösninger som cykelpooler samt importerar och säljer Bakfiets tillverkade i Holland (dessa cyklar har inget att göra med billigare Asiatiska lådcyklar). Vi säljer även andra transportcyklar som t.ex. Winther.
Nedan en gammal text som skall redigeras när vi får tid.
Ekern och Gamla Enskede Lådcyklar även är ett politiskt projekt startat av forskare. Målet är att bidra till en stad där fler barn, vuxna och igelkottar rör sig i rummet på ett sätt som gör att vi kan se varandra. Därför tycker vi om alla Stockholms lådcykelförsäljare och lådcyklister.
Gamla Enskede Lådcyklar och Ekern drivs av ett tiotal personer med bred erfarenhet av cykelproduktion, forskning på cykelsäkerhet för barn, design m.m.
Gamla Enskede Lådcyklar ritar och handbygger cyklar i Stockholm. I cykelutvecklingen samarbetar vi just nu med två andra cykelmärken och får leveranser från åtta fabriker. Vi får många frågor om huruvida vi svetsar våra ramar själva och det enkla svaret är att givetvis gör vi inte det. Vad vi vet finns det bara ett svenskt cykelmärke som själva svetsar sina ramar. Under 2011 räknar vi med att bygga mellan 25 och 50 cyklar, om vi skulle svetsa ramarna själva skulle cyklarna gå på 10 000 mer än de gör i dag. Vi tillverkar heller inte Stålet, Shimanoväxlarna, Däcken, Sadlarna eller Panasonicbatterierna själva. Vi har en båt och finsnickare, samt en svetsare, men serieproduktionen av komponenter sköts inte av dem. Vi gör så mycket själva som är ekonomiskt möjligt, det vi lägger vårt krut på är designen för säkerhet och cykelglädje. Vi beräknar att en kund som cyklar iväg från oss på en av våra cyklar har köpt sig ett fordon där 50% eller mer av arbetstiden, lagd på själva byggandet av cykeln, är förlagd till Sverige, den tid det tar för oss att marknadsföra, sälja etc är inte inräknad. Vi har dock inga problem med att delar av våra cyklar är producerade i länder med lägre löner än Sverige, det är i själva verket halva poängen med de här cyklarna. Cykelbranchen är i dag, precis som den har varit ända sedan 1900-talets början, en internationell industri. Vi väljer dock leverantörer med omsorg och när det gäller till exempel vår ramsvetsare så har vi valt att samarbeta med en alldeles ny fabrik som är befriad från många av de problem som kan uppstå när man arbetar med leverantörer från länder med svagare arbets- och miljölagstiftning.
Måns Andersson är miljöforskare på Linköpings universitet och har byggt cyklar i 20 år.
Företaget är något av ett kollektiv, där vi slår samman de erfarenheter kollegor, familj och vänner har inom miljöforskning, cykelsäkerhet och miljögranskning av företag och formgivning med de erfarenheter vi har inom cykelkonstruktion.
Samarbete med andra cykelproducenter ger oss även möjlighet att hålla kostnaderna nere utan att ge avkall på våra egna idéer om vad en bra cykel bör klara. Till exempel kommer flera av de ramar vi arbetat fram tillsammans med en av våra samarbetspartners under nästa säsong hamna i fler cyklar än våra. Därmed kan vi hålla priset på en lägre nivå utan att tumma på kvalitén. Läs vad cykelfrämjandet skriver om oss här: lådcyklar.pdf

.
maila:   info (snabelA) ladcyklar.se
Besök oss på Stångåvägen 28, 128 44, Bagarmossen.
 
Gå med i gemenskapen för att diskutera med andra eller lägga upp bilder etc. eller bara gilla oss så får du guldtackor och manna.